Turvanappi

Turvanappi -kokeilussa laajennetaan Virtuaalihoivakokeilua kunnissa niin, että SuvantoCaren tuvanappeja/-puhelimia voidaan kokeilla niin hoitajilla kuin asiakkaillakin. Napit hallinnallisesti ovat samassa järjestelmässä kuin Virtuaalihoivan asiakastabletit. Tarkoittaa myös sitä, että samalla asiakkaalla voi olla tabletti ja nappi. Ne täydentävät ominaisuuksillaan toinen toisiaan asiakaan kokonaishoivassa.

Suvanto Mukana -turvapuhelin / hoitajakutsu

   • Paikantava ja hälyttävä henkilön mukana kulkeva turvapuhelin, jossa SOS-nappi

   • Kaatumisen havainnointi ja turva-alueen määritys

   • Laitteeseen voi soittaa normaalin puhelun, jolloin 2-suuntainen puheyhteys

Kokeiltavat käyttökohteet:

 1. Turvanappi hoitajalla mukanaan. Nähdään haluttaessa missä hoitaja liikkuu, mutta ennen kaikkea kun on tiettömän taipaleen takana ja jotain sattuu voi hälyttää apua ja hoitajien rinkistä voi joku ottaa hälytyksen ja soittaa turvanappiin äänipuhelun

 2. Turvanappi asiakkaalla eli hoidettavalla. Korvaa kotona olevan turvapuhelimen ja voi olla aina mukana. Taustalla voi olla hälytyksen vastaanottava taho tai vaikkapa hoitajarinki. Tämä kulkee mukana ja on määritetty turva-alue, jonka asiakas ylittää niin tapahtuu hälytys ja nappiin voidaan soittaa (esim. muistisairaat) ja vastaavasti tulee hälytys jos asiakas kaatuu (napissa kiihtyvyysanturi). Sekä hälytys tietysti kun asiakas painaa nappia.

Hanke mahdollistaa kullekin kunnalle kahden turvanapin kokeilun neljän kuukauden ajaksi.

Kokeilevat kunnat: Länsi: Keitele, Pielavesi, Vesanto, Suonenjoki, Tervo ja Rautalampi ja Itä: Kaavi ja Rautavaara

https://www.suvantocare.fi/suvanto/suvanto-mukana/


Kokeilu on päättynyt ja kunnat jatkavat käyttöä.